Či už idete so svojimi blízkymi na dovolenku alebo na túru, praktická lekárnička váš nenechá v štichu.

Latexové alebo nitrilové rukavice?

Nevie aké rukavice zvoliť? Latexové, alebo nitrilové?

Poďme sa na to spoločne pozrieť. Využitie ochranných rukavíc je mimoriadne široké - okrem zdravotníckych zariadení a kliník sa používajú na klinikách estetickej medicíny, kozmetických salónoch, tetovacích salónoch a dokonca aj v autodielňach a inom priemysle. Výber konkrétnych rukavíc môže byť náročný – dané typy majú vlastnosti a navzájom sa líšia. Čo sa oplatí vedieť? Mali by ste si kúpiť latexové alebo nitrilové rukavice?

Nitrilové rukavice

Čo by sme o nich mali vedieť? Pre ľudí alergických na latex sa často odporúčajú nitrilové rukavice ako alternatíva klasických latexových rukavíc. Z čoho sú vyrobené nitrilové rukavice? Akrylonitrilbutadiénový kaučuk je syntetický materiál, ktorý nespôsobuje alergické reakcie. Napriek tomu, že nitril je oveľa mäkší ako latexové rukavice, vykazuje vysokú odolnosť proti oderu a roztrhnutiu. Výhodou používania nitrilových rukavíc je určite možnosť lepšieho pocitu, preto ich primárne chirurgovia veľmi neoceňujú. Nitrilové rukavice sú tiež vysoko odolné voči prepichnutiu. Mnohé modely nitrilových rukavíc majú špeciálnu textúru na prstoch, vďaka čomu umožňujú bezpečnejšie držať lekárske nástroje v ruke. Nitrilové rukavice sú dobrou alternatívou klasických latexových rukavíc.

Snímka obrazovky 2023-04-28 o 10.32.17

Latexové rukavice

Latexové rukavice sú dnes jedným z najčastejšie nakupovaných produktov v tomto segmente – sú široko dostupné, lacné a cenené. Problémom tohto typu rukavíc je samotný latex, ktorý môže v extrémnych prípadoch spôsobiť alergie – ľudia alergickí na túto zložku by sa mali tomuto typu rukavíc vyhýbať.

V ponuke na sanlux.sk nájdete kvalitné a overené jednorazové rukavice za najlepšie ceny.

Snímka obrazovky 2023-04-28 o 10.30.01